Начало > Новини > Съдържание

Военен плаващ мост

Плаващият мост е голямо чудо в прилагането на плаваемост в древната история на нашата страна. В по-късните години развитието на не само в реката до плаващия понтон и подобно на жълтата река, като голяма река, също построи понтон мост. Според легендата в началото на ХІІ век в близост до Жълтата река в Пуджо, северно от Тонгуан имаше голям понтон мост, понтонен кабел с 8 железопътни връзки, тези железни волове стояха от двете страни, десетки хиляди килограми. По-късно, поради наводнения, понтонният мост се отмива и волът потъва в реката. Как да спасяваме вола, при условията, е по-трудно. Монахът беше бременна с два големи кораба, пълни с кал, изпратиха хора във водата, с желязна вратовръзка волът и големия кораб заедно, след което сложиха корабната почва отстранена, използвайки плаваемостта на лодката, желязната крава издърпа. Плаващ мост

Изграждането на понтон се характеризира с неговата простота и бързина и често се използва във военните, известен също като военния мост. 974 години песен, в средната и долната част на река Яндзъ издига втория понтон (според легендата в кариерата Анхуей Дангту), е за Бин да гасят южния Танг, обединен национален, към отворения канал на Дзянсън. Kublai, за да обедини югозапад, изпрати войски в Сичуан, река Белият кон, Hejiang, Pui Jiang, Qingjiang (всички притоци на река Yangtze нагоре по течението) и други бързеи, издигнаха повече от 20 военни понтон моста. Някои хора, които пишат история, смятат, че тези понтонни мостове са използвали най-много югозапад от Кублай хан.

Изграждането на военния понтонен мост, като временно средство за транспорт, обикновено преминава през армията, багажа. Понякога се използваше за да се блокира от другата страна на операцията на флота, понтонът се намира в армията, използвайки понтонния мост и другото военноморска битка. По това време понтонният мост се превръща във водна канал. Историческият плаващ мост в Китай е с най-голям мащаб и играе важна роля във военните, което е набор от плаващи мостове, издигнати от въстанието на Тайпинг в Ухан.